h1

Stadsverloedering

april 8, 2008

In het midden van de Vlaanderenstraat staan sinds enkele tientallen jaren enkele onbewoonde en leegstaande krotten verscholen achter een houten afrastering. Vanuit m’n woonkamer heb ik uitzicht op deze krotten…niet echt een mooi uitzicht.

Tot enkele weken geleden hadden de duiven op deze daken een veilige toevluchtshaven. Tot op de ochtend van 25 maart… Rond 5uur ’s ochtends een hevig gekraak. Aangezien het die nacht gesneeuwd had, was m’n eerste reactie dat er een auto ingereden was op een andere geparkeerde wagen. Hoofd door het raam gestoken… maar geen aanrijding, noch verse remsporen in de sneeuw te zien. Tot mijn oog valt op een “zwart gat” aan de overkant van de straat.

Het dak en en de verdieping onder het dak van één van de krotten was ingestort. Diezelfde ochtend de lokale politie op de hoogte bebracht. “We gaan het na”. Op zaterdag 5 april nogmaals de politie gebeld. “We zijn ermee bezig…”. Ondertussen blijft het gebouw op instorten staan. Ik raad iedereen aan om niet te parkeren in de Vlaanderenstraat ter hoogte van de houten afrastering.

Bericht van Karel Uyttendaele

One comment

 1. Beste,

  Ook onze woonkamer geeft uit op deze stadskanker, de hoofdverblijfplaats van vele duiven (zoals je op de eerste foto kan zien). Meer nog, de dakgoten van de Vlaanderenstraat dient de beestjes tot tweede verblijf en het balkon van onze slaapkamer is herbestemd tot materniteit voor broedende duiven.

  Een brief naar de schepen van Volksgezondheid van de Stad Aalst met de vraag of deze duivenplaag op geen enkele manier bestreden kan worden werd negatief beantwoord.
  Op mijn uiting van ongerustheid over de slechte invloed van duivenpoep op de gezondheid van de buurtbewoners, werd zelfs niet gereageerd..

  Misschien schiet men wakker als één van de losliggende dakpannen door een rukwind op straat waait, hopelijk zonder menselijk of materieel leed…

  Met vriendelijke groeten,
  Sarah Smeyers
  VolksvertegenwoordigerGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: